Miljö

Vår miljömedvetenhet

För en hållbar industri

Vi på Nova Industri är måna om vår påverkan på miljön och dess aktuella utmaningar. För att bekämpa framtidens utmaningar tillsammans med våra kunder och branschkollegor, vill vi uppmärksamma de åtgärder som vi tar oss an för att bidra till en hållbar industri. Våra frekvent återkommande kunder befinner sig inom vatten-, papper- och kraftindustrin. En vanlig förfrågan vi får är att bygga helt nya komponenter eller maskiner för att effektivisera våra kunders arbetsflöden på en daglig basis. I samband med de Globala målen och främst mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur har vi genomfört justeringar i vår produktion, som på lång sikt skapar en hållbarare industri. Exempel på det är:  

  • Anpassade komponenter, där till exempel munstycken justeras så att det inte konsumeras onödigt mycket vatten inom ett vattenkraftverk. 
  • Vid tillverkningen av papp har vi i åtanke kring maskinens eller komponentens effektivitet i form av att slösa onödig andel pappersmassa i produktionen av papper.  
  • Inom kraftindustrin ser vi till att skapa rätt förutsättningar för energismarta maskiner eller komponenter, som i sin tur minimerar energiförbrukningen. 
Rulla till toppen